Start Varför Malta Sök Bostad Upptäck Malta Länkar

SVENSK KALENDER

VALUTAKURS EUR/SEK

BESKATTNING PÅ MALTA

Fakta om Malta och Gozo

 Om att köpa               Om att hyra                  Bosättningsalternativ                     Vanliga Frågor                    HITTA DITT DRÖMBOENDE PÅ MALTA

Maltahem

SÖK BOSTAD HÄR

KONTAKTA OSS

Start #

Bo på Malta


Varför Malta?


Vi flyttade till Malta 2008. Att vi skulle bo i en lägenhet vid Medelhavet hade vi bestämt oss för sedan många år. Vi hade funderat på Franska Rivieran, södra Spanien, Mallorca och Italien men plötsligt en mörk och regnig torsdagkväll i november 2007 fick vi en impuls att åka till Malta. Vi bokade flyg genast och åkte dagen därpå.


Malta var då helt okänt för oss. Vi hade aldrig varit här men redan vid första besöket bestämde vi oss för att flytta hit. Atmosfären kändes helt enkelt rätt. Vi skrev faktiskt på vårt kontrakt redan ett par dagar senare under vår första vistelse på Malta.


Vi var nog ganska lättsinniga när vi köpte vår lägenhet. Men som i alla kärleksaffärer har intuitionen en märklig förmåga att leda rätt.


Malta kom att överträffa våra förväntningar. Här finns ett välkomnande lokalsamhälle som gärna låter nykomlingar ta del av sin livsglädje.


Man lever gott på Malta och levnadskostnaderna är mycket lägre än i Sverige. Samhället är småskaligt och harmoniskt och man känner sig trygg. Vi trivs mycket bra med att bo i detta underbara lilla land.


Vårt val av Malta


En sammanfattning av vad som gjorde att vi valde Malta när vi flyttade utomlands är, förutom klimatet och billigt direktflyg till Sverige, ett samhälle i harmoni, trevliga och omtänksamma invånare, god mat med italiensk prägel, engelska språket och Maltas kultur och historia som var som ett fyrverkeri som plötsligt exploderade mitt framför ögonen på oss.

                       

Här fanns verkligen Europas samlade historia i koncentrat så långt tillbaka i tiden som sju tusen år. Alla stormakter som passerat revy under historiens gång i Europa, Afrika och Mellanöstern, t.o.m. de skandinaviska normanderna, är representerade.


Att vi trivs så bra med livet på Malta beror sammanfattningsvis på att:


• Maltesarna är vänliga och omtänksamma.

• Alla talar engelska.

• Köket är italienskt med närproducerade råvaror.

• Klimatet är behagligt och havet rent.

• Maltas historia är spännande och synlig.

• Kommunikationerna med Sverige och övriga Europa är bra.


En av våra maltesiska vänner uttryckte sig så här:


• Malta is a city on an island with obligations of a country

• The values have stood still in time.

• We know how to have fun.

• Everything tastes better

• You feel at home


Vi håller med honom. Kom hit till Malta och gör din egen bedömning.


Med vänlig hälsning


Monika och Christer Norden
[email protected]

Till start

FERRY TO SICILY - 1 tim 45 min

REPUBLIC STREET, VALLETTA

Mail: christer.norden@cnorden.co.uk?cc=monika@maltahem.se&subject=Bostad Malta